Kompanija Bernarda pomaže deci u Zvečanskoj ulici

Bez autora
Sep 14 2011

Kompanija Bernarda, regionalni lider u proizvodnji dušeka i kreveta, nastavlja da potvrđuje svoju društvenu odgovornost. Nakon što je prošle godine svojim dušecima opremila hemato-onkološko odeljenje Univerzitetske klinike u Tiršovoj, kompanija Bernarda donirala je specijalne dušeke namenjene deci i Stacionaru za majku i dete u Zvečanskoj ulici. Donaciju, u vrednosti od preko 3.000 eura, zvanično je uručila vlasnica kompanije gđa Bernarda Cecelja koja je tom prilikom naglasila da na ovaj način kompanija Bernarda želi da da svoj doprinos poboljšanju uslova u socijalno-zdravstvenoj ustanovi koja pruža zaštitu deci različitih uzrasta, životnih priča i zdravstvenog stanja. Nakon prošlogodišnje, ova donacija jeste samo nastavak inicijative i potvrda želje da i ubuduće kompanija Bernarda pomaže najugroženije slojeve stanovništva u Srbiji, a posebno decu, jer “deca su osnova za svaki napredak i razvoj jednog društva”. Stacionar kome je dodeljena donacija predstavlja najstariju, možda i najpoznatiju organizacionu jedinicu Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Kompanija Bernarda pomaže deci u Zvečanskoj uliciKompanija Bernarda, regionalni lider u proizvodnji dušeka i kreveta, nastavlja da potvrđuje svoju društvenu odgovornost.

Nakon što je prošle godine svojim dušecima opremila hemato-onkološko odeljenje Univerzitetske klinike u Tiršovoj, kompanija Bernarda donirala je specijalne dušeke namenjene deci i Stacionaru za majku i dete u Zvečanskoj ulici. Donaciju, u vrednosti od preko 3.000 eura, zvanično je uručila vlasnica kompanije gđa Bernarda Cecelja koja je tom prilikom naglasila da na ovaj način kompanija Bernarda želi da da svoj doprinos poboljšanju uslova u socijalno-zdravstvenoj ustanovi koja pruža zaštitu deci različitih uzrasta, životnih priča i zdravstvenog stanja.

Gđa Cecelja je istakla da nakon prošlogodišnje, ova donacija jeste samo nastavak inicijative i potvrda želje da i ubuduće kompanija Bernarda pomaže najugroženije slojeve stanovništva u Srbiji, a posebno decu, jer “deca su osnova za svaki napredak i razvoj jednog društva”.

Stacionar kome je dodeljena donacija predstavlja najstariju, možda i najpoznatiju organizacionu jedinicu Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine. Mrežom ustanova socijalne zaštite od 2008. godine određena je nova namena i kapaciteti Stacionara koji sada ima 150 mesta za decu sa težim i teškim smetnjama u razvoju, 80 mesta za decu bez roditeljskog staranja do 3 godine starosti, 20 mesta za majke sa detetom do godinu dana starosti i trudnice (Materinski dom) i 30 mesta za Prihvatilište za urgentnu zaštitu dece do 3 godine starosti, izjavio je direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine g. Zoran Milačić.

Zaposleni u Stacionaru brinu se o nezi, odgoju, stimulaciji razvoja, zdravlju dece, napredovanju dece (medicinske sestre i vaspitači), a lekari pedijatri prisutni su 24 sata. Takođe, u Stacionaru se za decu koja imaju smetnje u psihomotornom razvoju izvodi  kompleksan fizioterapeutski tretman i stimulacija razvoja uz nadzor specijaliste fizijatra. Kontakt sa prirodnom ili alternativnom porodicom, olakšavaju psiholozi i socijalni radnici i istovremeno rade na tome da atmosfera u  kojoj deca rastu i razvijaju se bude što podsticajnija i prirodnija, dodala je gđa Mila Vuković Jovanović, rukovodilac Stacionara za majku i dete.

Gđa Cecelja je, u pratnji rukovodstva Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, g. Zorana Milačića i gđe Mile Vuković Jovanović, uručila prigodne poklone deci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik